Vítězem 21. ročníku RUDOLF JELÍNEK CUP se stal Marek Vybíral z olomouckého baru The BLACK STUFF Irish Pub & Whisky Bar.

Známe jméno letošního krále slivovicových koktejlů. Vítězem 21. ročníku RUDOLF JELÍNEK CUP se stal Marek Vybíral z olomouckého baru The BLACK STUFF Irish Pub & Whisky Bar. Druhý skončil Martin Nemček a na třetí příčce se umístil Jan Zlámaný.

???? Soutěž s oficiálním podtitulem „Pohár v míchání koktejlů z ovocných destilátů“ se loni kvůli koronaviru konala distančně, desítky příznivců pálenek z řad barmanů se tak mohly po delší době opět potkat tváří v tvář. Z celkem 20 soutěžících jich 7 přijelo ze Slovenska, jeden z Rakouska a 12 z různých koutů Česka.

???? Barmani měli na soutěžním pódiu za úkol v sedmiminutovém časovém limitu připravit tři porce fancy drinku, jehož bází je Vizovická slivovice 2019, odrůdy Čačanská Lepotica. Koktejl měl navíc korespondovat s tématem soutěže znějícím „Slivovice z našich sadů, příroda, život!“.

???? Nejlepší výkon, dle názoru odborné poroty ve složení Aleš Půta, Filip Rebroš, Michal Marešovský a Peter Marcina, podal Marek Vybíral. Jeho drink „Ráj“ kromě povinné Vizovické slivovice obsahuje whisky GOLDCOCK, domácí rajčatový cordial, naturální víno, cukr, verjus a pivní pálenku. Hladinu koktejlu zdobí kapka tvarůžkového oleje.

???? „Marek k soutěži přistoupil s precizností. Velmi dobře si připravil prezentaci a projevil znalost produktu. Modifikátor koktejlu postavil na tomatu, což může znít zvláštně, ale ve finále byl drink perfektní a vybalancovaný,“ ocenil vítězův výkon Aleš Půta, majitel pražského Hemingway baru, jenž usedl v hodnotící komisi.

Dílčí ocenění:
▪️Best Practice – Zdeněk Javorský (Hotel Olympie, Mariánské Lázně)
▪️Best Design – Jan Hajdl (Capra, Litoměřice)
▪️Best Innovation – Richard Fialka (The Grapes, Košice)
▪️Jury Talent – Daniel Süle (Rakousko)

Děkujeme, byli jste skvělí!