Připravme se na tradiční svátky nejen výzdobou, pletenou pomlázkou či beránkem. Chybět by neměla slivovice.
Přichází jaro a s ním i oslavy Velikonoc. Připravme se na tradiční svátky nejen výzdobou, pletenou pomlázkou či beránkem. Chybět by totiž neměla ani slivovice, která je s velikonočními svátky neodmyslitelně spjata v mnoha krajích. A to nejen na Moravě. K oslavám zkrátka patří dobré jídlo a pití. Už desítky let jsou vítanou součástí velikonočního stolu i pravé ovocné destiláty. Doporučit můžeme tradiční slivovici z typické a nezaměnitelné jelínkovské láhve. Vyniká jemnou chutí a přirozenou švestkovou vůní. Skvěle si ji vychutnáte s kouskem sušené švestky, kterou na párátku vložíte přímo do skleničky se slivovicí. Ve Vizovicích tomuto servírování říkáme rituál se švestkou nebo také valašský utopenec. Vyzkoušejte ho během Velikonoc i Vy se svou rodinou a přáteli a oslavte svátky tradičně.