detail

Jablkovice

To nejlepší z jablek

 

Moravská jadernička je ovocný destilát připravovaný z vyzrálého kvasu z vybrané odrůdy jablek. Destilát je charakteristický hladkou a nasládlou chutí. Jablkovici pro vás vyrábíme trojstupňovou destilací. Vzniklý destilát zraje nejméně jeden rok v nerezových tancích, aby došlo k jeho zakulacení, a vy jste tak mohli ocenit jeho jemnou chuť a vůni.

 

Tradice výroby ovocných destilátů ve Vizovicích má počátky již v 16. století. Dominantou zdejší oblasti jsou bezpochyby švestky a slivovice, nejde však o jediný produkt mistrů palírníků. Ve Vizovicích tak pro vás za použití nejnovějších technologií a zároveň dodržování tradičních postupů destilujeme mnoho druhů ovoce, jedním z nich jsou i regionálně pěstovaná jablka odrůdy Moravská jadernička.

 

Pro dokonalé rozvinutí vůně i chuti doporučujeme podávat jablkovici při pokojové teplotě, jedině tak nejlépe oceníte její chuť a vůni.

 

Z dalších ovocných destilátů vám rozhodně doporučujeme hruškovice Williams, meruňkovici a třešňovici.

Další obrázky